Dé gids voor het kopen en kiezen van inkt (en een printer)!

 

Hoe weet u welke inkt u moet kopen en wat u moet kiezen? Hier leggen wij u stap voor stap uit hoe u aan de beste inkt en de beste printer komt! De beste inkt is, net als de beste printer, helemaal afhankelijk van uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een printer die veel aan kan, snel kan printen en goede kwaliteit print of u kunt kiezen voor een printer die mooi in uw kantoor staat! Net als bij de printer, kunt u de inkt die u koopt ook aanpassen aan uw wensen.

Het stappenplan

Bij het kiezen van de juiste inkt zijn er een aantal vragen belangrijk: Print u veel of weinig, en wilt u originele of huismerk (compatible) cartridges? Natuurlijk houden we er altijd rekening mee dat we op de goedkoopst mogelijk manier printen en inkt kopen. Hieronder volgt een snel stappenplan om optimaal te kunnen printen.

  1. Print u veel of weinig? Bij veel printen: Kies een huismerk en XL cartridge. Hier zit vaak veel meer inkt in dan een originele, of een kleine cartridge.
  2. Origineel of huismerk? Inktboxer.nl adviseert u huismerk te kopen, deze zijn vaak veel goedkoper maar de inkt kwaliteit bij Inktboxer.nl is precies hetzelfde!
  3. Foto's of vooral documenten? Print u veel foto's, dan raden wij u een printer aan met een aparte fotozwarte inktpatroon. Print u vooral documenten, kies dan voor een printer met een grote capaciteit zwarte cartridges.
  4. Snel en vooral veel printen? Inktboxer.nl verkoopt ook verschillende toners, die u hier kunt vinden.

Hoeveelheid

Laten we beginnen met de eerste vraag: Print u veel of weinig? De hoeveelheid van het aantal prints heeft invloed op welk type printer u nodig heeft, en welke cartridges u het beste kunt kopen.

 

Als u veel print is het verstandig om een printer te nemen met 4 of meer cartridges waar voldoende inhoud in zit. Fijner zou zijn als het een printer model is waarbij ook XL inktpatronen beschikbaar zijn. Ook is het verstandig om langs een winkel te gaan of op internet te zoeken om te kijken of er voldoende huismerk cartridges beschikbaar zijn. In deze cartridges zit vaak veel meer inkt dan in de originele patronen.

 

Origineel of huismerk?

De volgende, belangrijke vraag is welk type cartridge u moet kopen. Originele cartridges of compatible cartridges, ook wel huismerk patronen genoemd. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor huismerk cartridges, maar ook voor compatible cartridges. Inktboxer biedt zowel compatible cartridges and huismerk cartridges aan voor verschillende type printers en merken. 

 

Het voordeel van huismerk cartridges hebben wij al eens eerder in een andere blog bekeken, maar hier is een korte samenvatting; in huismerk cartridges zit vaak meer inkt dan in de originele cartridges. Ook betaalt de consument bij originele cartridges een toeslag vanuit de fabrikant, deze toeslag zit niet op de huismerk cartridges. Daardoor kunnen deze goedkoper aangeboden worden, terwijl de inkt kwaliteit hetzelfde blijft en er zelfs meer inkt in kan!

 

Foto's of vooral veel documenten?

De volgende vraag is net zo belangrijk als alle andere vragen. Bent u iemand die zo af en toe ook nog wel eens een foto print vanaf uw camera of computer? Dan raden wij u een printer aan met een aparte fotozwarte cartridges. In deze printers zitten 5 cartridges. Het zwarte inktpatroon, de 3 primaire kleuren en de fotozwarte cartridge. Wij bieden deze los, als ook in sets aan voor verschillende Canon series. Het is zeker de moeite waard om ook daar even naar te kijken.

 

Heeft u liever een printer die vooral documenten print, dus veel zwarte inkt gebruikt? Inktboxer.nl raadt dan een printer aan met een hoge capaciteit zwart. Deze printers hebben vaak 2 cartridges, zoals de populaire HP301 en HP302 series. Ook Brother en HP hebben printers met 4 cartridges. Het voordeel hiervan is dat als u bijvoorbeeld een factuur moet printen met een bepaalde kleur u niet elke keer de kleuren cartridge hoeft te vervangen. Maar bijvoorbeeld aleen de HP 364 magenta cartridge.

Snel en vooral veel printen?

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van laserjet printers. Deze printers zijn heel erg snel en printen veel. Het nadeel van deze printers is dat ze vaak duur zijn in aanschaf en zeker de modellen die ook kleur kunnen printen zeer duur zijn. Het voordeel is wel dat de capaciteit van de machines groot is. Kortom, de ideale machines voor veel printen.