Werking, tips en tricks bij een foodprinter 

In deze blog gaan we kijken naar de tips en tricks van een foodprinter. 

Foodprinters zijn speciale printers, gemaakt voor gebruik met eetbare inkt. Eetbare inkt is een speciale vloeistof waar we in deze blog wat meer over uitleggen. Deze vloeistof moet uiteraard niet in aanraking komen met normale inkt, normale inkt is immers giftig. Vandaar dat de eetbare inkt printers, voedselprinters of foodprinters gemaakt zijn.

Zijn deze printers heel anders?

Ja en nee. 

Ja, het is een printer die alleen gebruikt kan worden met eetbare inkt. Heb je er ooit eetbare inkt mee geprint dan kun je daarna de printer niet voor normale inkt gebruiken. Heb je ooit een printer gebruikt voor normale inkt? Dan kun je hem niet meer gebruiken voor het printen van normale afdrukken zoals een mailtje of een factuur. Ook heb je speciaal eetbaar papier nodig voor de printer.

 

Nee, de printer is niet heel anders. In de printer zit dezelfde software als een normale printer. Dat betekent dat je afdrukken maakt op precies dezelfde manier als met een normale printer. De printer gebruikt dezelfde drivers (stuurprogramma's) en dezelfde chips voor de cartridges. Dit betekent dat installatie eenvoudig en snel kan. Je gebruikt de printer net zoals je altijd al gewend bent.

 

Eetbaar papier

In tegenstelling tot een normale printer heb je voor een foodprinter eetbaar papier nodig. Ook wel bekend onder de namen edible paper of fondant papier. Er zijn verschillende varianten van eetbaar papier, zo heb je papier wat goed werkt bij slagroomtaarten. Over eetbaar papier kun je meer lezen in onze andere blog. Deze blog kun je vinden door op deze link te klikken.

 

Foodprinter bestellen

Inktboxer.nl biedt jou ook een foodprinter aan, dus je kunt hier snel een foodprinter kopen. Zo heb je een volledig starters set.

 

Eetbare inkt Foodprinter

GRATIS VERZENDKOSTEN!

 

Foodprinter: Canon Food Printer TS 705  voor gebruik voor eetbare inkt cartridges.

De cartridges kun je hier los bij bestellen, dat zijn de Canon eetbare inkt 580-581 cartridges..

Dit krijgt u in het pakket:

  1. Canon TS 705 model

Dit is het perfecte setje om te starten met Eetbare Inkt. Eetbare inkt geeft u de mogelijkheid om foto's of andere afbeeldingen te printen op speciaal, eetbaar papier. Dit papier kunt u gebruiken op taarten of andere lekkernijen.