Print u wel eens een document of een foto? Print uw kind wel eens een werkstuk of een verslag voor school? Grote kans dat u een inkjet printer heeft gebruikt! Inktjet printers zijn de meest gebruikte printers voor particulieren in de wereld, en de meeste cartridges worden dan ook verkocht aan particulieren met zo'n printer thuis.

 

Hoe werkt zo'n printer precies?

Werking printer

De printer gebruikt inkt en gebruikt een wagentje om die inkt op het papier te krijgen. Afhankelijk van het printertype zit in dit wagentje cartridges of slangetjes. Deze slangetjes staan vervolgens in contact met de cartridges die vast in de printer staan. Dit printerwagentje wordt ook wel de printerkop genoemd en hier zijn vaak problemen mee. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n printkop uit een Canon printer. 

Canon printkop

Problemen met de printkop zijn vaak goed op te lossen door een aantal stappen door te lopen. Voor bijna elk probleem is er een goede oplossing te vinden. U kunt op de volgende manier uw probleem oplossen: Als u een error code krijgt op het display van uw printer, kunt u deze in Google invoeren met het type nummer van uw printer. Bijvoorbeeld "Canon Pixma MG5650 error b200". Deze error wordt veroorzaakt door een fout in de printkop, maar vaak is deze tijdelijk of zelfs permanent te verhelpen zodat u langer uw printer kunt blijven gebruiken.

 

Printer cartridges

Cartridges

In de printer zitten cartridges. In de meeste printers zitten 2, 4 of 5 cartridges. Deze cartridges zorgen voor de goede kleur op het papier, of in het geval van een eetbare inkt printer op het eetbare papier. Er zijn veel verschillende type cartridges. Tijdens het eerste gebruik worden er door de fabrikant cartridges bijgeleverd. Dit zijn de zogenaamde setup cartridges. Deze setup cartridges heeft u nodig om de printer te activeren en om verder te kunnen printen. Maar zodra deze leeg zijn, wat moet u dan?

 

Originele cartridges in uw printer

De originele cartridges van de fabrikant kunt u altijd in uw printer gebruiken. U krijgt garantie van de fabrikant dat de cartridges zouden moeten werken, en u krijgt als het goed is geen meldingen dat er problemen zijn met de printer of de inkt. Originele cartridges hebben vaak het merk op de cartridges staan, waardoor ze makkelijk te herkennen zijn. Maar er zijn niet alleen voordelen aan deze originele inkt; er zit vaak weinig inkt in en zijn duur. Daarom zijn er ook andere opties: huismerk cartridges.

 

Huismerk cartridges

Huismerk cartridges zijn goedkopere inktpatronen, vaak met meer inkt. Deze patronen worden goedkoop gemaakt, zit geen extra toeslag op en zijn daarom vaak vele male goedkoper dan de originele cartridges. Het is belangrijk om te realiseren dat de inkt kwaliteit hetzelfde is en de cartridges verder geen schade kunnen aanbrengen aan uw printer. Als u meer wilt weten kunt u altijd onze andere blog lezen over meer redenen waarom u voor huismerk cartridges kunt kiezen. 

https://www.inktboxer.nl/inkt-blog/compatible-inktcartridges

Cartridges kunt u direct bij ons bestellen door naar de homepage te gaan, wij bieden zowel originele als huismerk cartridges aan.

 

Draadloos printen

Wireless printing

Vele printers kunnen tegenwoordig ook draadloos printen. Dit betekent dat u geen kabel meer nodig heeft om te kunnen printen, maar een draadloze verbinding is voldoende. Dat biedt de mogelijkheid om direct vanaf uw smartphone of tablet te printen. Dit heeft veel gemaksvoordelen, en bijna elk merk biedt deze mogelijkheid: Brother, Canon, HP en Epson doen er bijvoorbeeld allemaal aan mee. U kunt draadloos printen via Apple Airprint, via Android of gewoon via uw draadloze WiFi netwerk.