Hoe print ik ook zo'n mooie foto op een taart?

Wil jij ook een foto op een taart kunnen printen? Of een stuk tekst met leuke vormen printen? Vind je het vervelend dat je daarvoor elke keer naar de winkel moet maar wil je het eigenlijk zelf doen? Het kan, en wij gaan jou daarbij helpen.

 

Hiervoor heb je eetbare inkt nodig. Het gebruik van eetbare inkt is heel eenvoudig en het werkt net zo als het printen met een normale printer. Papier en eetbare inkt stop je in de printer, je kiest een plaatje of een tekst en klikt op printen! Zo gedaan lijk thet, is het echt zo simpel? Ja! Wij geven je nog een paar extra tips voor het gebruik van eetbare inkt. Ook leggen we precies welke vloeistof eetbare inkt precies is.eetbareinktblog

 

 

De eerste stappen

Voordat je begint en aan de slag gaat met eetbare inkt zijn er een aantal dingen die je moet weten. Lees dan deze blog ook eerst even door voordat je gaat beginnen.

 

1. Aparte printer

Dit is misschien wel het belangrijkste punt: GEBRUIK EEN NIEUWE, APARTE PRINTER. Normale inkt is giftig en het gebruik van een printer waar ook normale inkt mee is geprint kan schadelijk zijn. Doe dit dan ook echt niet, probeer dat ene testprintje dan ook niet uit. Het kan niet, en is slecht voor je eigen gezondheid. Je hebt een nieuwe Canon foodprinter nodig om te kunnen printen. Niet alle printers zijn geschikt voor eetbare inkt, daarom biedt inktboxer.nl zelf een geschikte printer aan.

 

2. Eetbaar papier

Voor eetbare inkt is een speciaal soort papier nodig. Dit papier heeft verschillende namen maar de bekendste naam is fondant paper of icing papier. Dit papier is eetbaar en tegelijk stevig genoeg om te gebruiken in een printer. Wij bieden 2 type fondant papier aan: Frosty en Icing papier. Het Icing paper heeft een iets zoetere smaak dan het Frosty paper. Frosty paper is gemaakt van suiker en een aardappel zetmeel basis. Dit papier is dan ook heerlijk te combineren met slagroomtaarten bijvoorbeeld. Beide zijn glutenvrij en geschikt voor veganisten.

 

Let er wel op dat je het papier op de goede manier gebruikt: gebruik het papier in een droge omgeving om bubbels in het papier te voorkomen, gebruik voor het printen edible ink. Let er ook op dat je tijdens het gebruik van dit papier de printerinstellingen op hoge kwaliteit afdrukken hebt staan.

 

3. Eetbare inkt

In een van onze andere blogs hebben we het ook al gehad over eetbare inkt, hier een kleine samenvatting: Eetbare inkt is een vloeistof die in een gewone cartridge zit en in een foodprinter gebruikt kan worden. Je zet de cartridge in de printer en het werkt. Je kiest een afbeelding in een programma als Word, of een ander programma waarmee je kunt printen, en het wordt direct op eetbaar papier afgedrukt. 

 

Kan ik dan alleen maar eetbare fotoprints maken?

We kunnen ons goed voorstellen dat je geen zin hebt om alleen maar foto-prints te maken. Misschien wil je een keer een logo voor een klant printen, of wil je een lieve tekst voor een goede vriendin printen en dat op een taart neerleggen. Gelukkig kan dit allemaal. Met eetbare inkt kun je allerlei eetbare prints maken. Alles wat je via een computer kunt maken om te printen, kun je ook op je eetbaar papier krijgen. Wel is het handig om te proberen veel contrast in je print te krijgen, voor het beste resultaat. Afbeeldingen met weinig contrast kunnen na een tijdje wat vervagen en dat geeft natuurlijk een minder mooi resultaat.

 

 

Jouw boodschappenlijstje

 

Lijkt het jou ook zo leuk om eetbare inkt te gebruiken? Wij hebben gelijk voor jou twee boodschappenlijstjes gemaakt met dingen die jij nodig hebt. Je kunt direct bij ons bestellen, dan zorgen wij voor een veilige, schone en snelle levering.

Bestel direct door op de links te klikken

Ik wil gelijk beginnen met printen met setkorting:

  1. Eetbare Inkt Printer + Inkt Cartridges

Bestel nu het starterset, nu weer beschikbaar!

 

foodprinter

 

 

Heb je al een printer, check dan de opties hier:

  1. Eetbare inkt
  2. Eetbaar papier (A4 x20 vel Icing)

 

Er zijn veel verschillende soorten eetbare inkt beschikbaar op onze website. Zorg dan ook dat jij het juiste type koopt. Check onze eetbare inkt pagina in het menu bovenin of door op deze link te klikken, of laat je direct adviseren door ons een mail te sturen of even te bellen! Check onze contact pagina rechtsbovenin! Dan kunnen we jou ook gelijk adviseren welke printer bij jou past en waar onze eetbare inkt direct in past.