Frosty (Ouwel) of Icing (Fondant) papier?

 

In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen Frosty (Ouwel) of Icing (Fondant) papier. Dit zijn speciale vellen papier voor eetbare inkt. Je kunt deze sheets gebruiken in een speciale foodprinter, waar eetbare inkt cartridges in zitten. Vervolgens kun je het gewoon gebruiken als een normale printer en printen vanaf je computer. Toch zijn de vellen niet helemaal hetzelfde, daarom geven we jou wat tips.

 

Ook vertellen we waar je het papier voor moet gebruiken. Zo kun je het ene type papier niet gebruiken voor een slagroom en de andere wel. Ook leggen we uit waar de verschillende sheets van gemaakt zijn en hoe je ze moet gebruiken.

 

Frosty (Ouwel) sheets

De Frosty sheets, ook bekend als Ouwel sheets, zijn gemaakt van suiker en een aardappel zetmeel basis. Ook is er een vanille smaak toegevoegd voor een lekkerder smaakje. Je kunt deze sheets heerlijk gebruiken op slagroomtaarten of op taarten waar je gebruik maakt van créme.

Een tip voor het gebruik van deze sheets:

Gebruik een beetje poedersuiker op de plek waar je hem wilt hebben, op deze manier blijft het papier op je juiste plek. Het papier is goed buigzaam door de flexibiliteit in het papier en kan dus goed gebruikt worden voor randen of buigpunten.

 

Icing (Fondant) sheets

Icing sheets is een dunne laag fondant verstevigd met traganthgom. Je kunt deze sheets bevestigen op dezelfde manier als normaal fondant. Je kunt deze icing sheets beter niet gebruiken met een slagroomtaart. Wel kun je ze bijvoorbeeld gebruiken om leuke vormen te maken. Knip de sheets uit als het nog papier nog flexibel zijn en laat het drogen op een vlakke ondergrond. Zo kun je het gebruiken als een leuke vorm op je taart.

 

Je kunt beide sheets bestellen op onze website door naar beneden te scrollen.