Bespaar op je print kosten met deze tips 

Iedereen wil natuurlijk graag besparen op de print kosten, zeker als het door verschillende omstandigheden elke keer steeds duurder wordt.

In deze blog vind je dan ook een aantal tips om te besparen op je print kosten.

1. Gebruik huismerk cartridges

De eerste tip is misschien wel de makkelijkste manier om te besparen op je printkosten: Print met huismerk cartridges. Tegenwoordig is de kwaliteit van de huismerk cartridges zo goed dat er nauwelijks nog problemen mee zijn.

Ook de kwaliteit van de inkt is hetzelfde als in de originele cartridges. Zo kun je enorm besparen op je print kosten, want huismerk cartridges zijn vaak én goedkoper én bevatten meer inkt. Je cartridges gaan dus ook nog een langer mee!

2. Print alleen met zwart

Door alleen met zwart te printen bespaar je op je kleuren cartridges. Ook als je alleen zwarte tekst print gebruikt je printer soms nog eens blauwe kleur of andere kleuren. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om op zwart/wit te printen. Je kunt dit doen door tijdens het afdrukken "grijstinten" te kiezen. 

Daarnaast kun je ook een printer kiezen waar je een kleurencartridge leeg print en vervolgens alleen de zwarte cartridge vervangt. Dit kan bijvoorbeeld in Canon printers die 2 cartridges gebruiken. Als de kleuren cartridge leeg is, reset je de printer met de rode annuleer knop.

3. Print in klad

Print je via een computer? Gebruik dan bij de instellingen de optie om op kladversie te printen. In Adobe Acrobat kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om toner besparend te printen. Hierdoor zijn je prints wel iets lichter, maar het scheelt je ongeveer 15% aan inkt. Zeker de moeite waard als je wilt besparen op je printer kosten!

Industrial photo created by freepik - www.freepik.com